woensdag 10 augustus 2011

Onrust in Engeland

Bij het vertaalbureau Engels Nederlands hebben we vaak met Groot Brittanniƫ te maken. Er zijn Britse vertalers en vaak zien we ook documenten uit Engeland, die officieel moeten worden vertaald.
De rellen die zich momenteel over heel Engeland hebben verspreid kunnen we op onze blog dan ook niet negeren. Nadat de politie afgelopen zaterdag een 29 jarige man doodschoot  heeft dit een enorme onrust ten gevolge gehad. De dood van de jongeman leidde eerst tot een spontane protestactie, dit proces liep vervolgens uit de hand, waarna de vlam in de pan sloeg. Bendes en criminele groepen startten met grootscheepse plunderingen en brandstichting.  Hierbij zijn vooral de bewoners van armere wijken gedupeerd.
Dertig jaar geleden zag men een soortgelijke onrust in Brixton en in 2005 zagen we dit ook in de gekleurde Franse buitenwijken. Toch is er wel een verschil op te merken;  waar men voorheen vooral daden zag voortkomen uit raciale wrok lijkt dit nu een minder grote rol te spelen. De grootste achterliggende gedachte bij de rellen zijn momenteel het gebrek aan aandacht van de verschillende achterstandsbuurten. Er worden geen specifieke eisen gesteld, het is voornamelijk de onvrede die overheerst, die geuit wordt met vernielzucht.
Het is inmiddels de vierde dag van de rellen en de buitenwijken van Londen zijn vooralsnog redelijk onder controle. De rellen hebben zich echter wel als een brandend vuurtje verplaatst en zijn inmiddels overgewaaid naar verschillende grote steden zoals Manchester, Liverpool en Birmingham. Ondertussen hebben er in Londen al meer dan 700 arrestaties plaatsgevonden, in Birmingham zijn ruim 200 arrestaties geweest en zijn 3 doden gevallen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten