Afternoon Tea
De Afternoon Tea wordt geserveerd tussen twee en vijf in de namiddag. Deze traditie zou ontstaan zijn ergens op het einde van de 19e eeuw, toen het een gewoonte was om het diner pas te serveren tussen 20u en 21u ’s avonds. Engelse dames van een bepaalde stand kleedden zich op hun mooist en gingen bij elkaar op bezoek om van de Afternoon Tea te genieten. Er werden sneetjes brood met boter gegeten die gegarneerd werden met stukjes komkommer en zalm. Maar op het menu stonden ook pasteitjes, cakes en koekjes. De thee zelf, die meestal afkomstig was uit India of China, werd geserveerd in zilveren theepotten en porseleinen tasjes.

Cream Tea
De Cream Tea kan eigenlijk vergeleken worden met de Afternoon Tea, maar dan zonder de sandwiches en koekjes. Een echte Cream Tea bestaat uit versgebakken fruitcake, slagroom, boter en aardbeienjam. Bij dit alles wordt natuurlijk een grote pot thee geserveerd. Het idee is om bij de thee – die elke soort kan zijn – zelf een cakeje ‘samen te stellen’ met de aanwezige ingrediënten en op te eten. Let wel op dat je niet morst … In de zomer kan je op veel plaatsen terecht voor een Cream Tea, maar in andere seizoenen is dit meestal op aanvraag.
High Tea
De High Tea is niet alleen maar thee, maar een volwaardige maaltijd. Het ontstond in de arbeidersklasse, waar de hoofdmaaltijd van de dag altijd genomen werd in de late namiddag. Een High Tea bestond destijds uit alles wat beschikbaar was: spek, brood, eieren, vlees, enzovoort. De enige voorwaarde was dat het geheel moest begeleid worden door een lekkere kop thee. In het noorden van Engeland is de High Tea bij de arbeidersklasse nog altijd een traditie. In het zuiden van het land en bij de middenklasse is dit iets minder het geval.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten